30
Sep

Când dragostea devine demență


Sunteți toți amatori de povești de dragoste lacrimogene, da? Nu știu dacă le trăiți, dar sigur le-ați văzut prin filme. Toate sunt la fel, încep cu lacrimi de durere, continuă cu câteva răsturnări de situație total previzibile și se termină cu lacrimi de fericire. Dar una e filmul și alta e viața. Cel puțin așa ar trebui să fie. 

Romantismul în viața reală e un pic diferit, din fericire. Spun din fericire, pentru că o să vedeți imediat ce înseamnă să duci la extrem o relație de dragoste și să treci granița aia – care, apropo, nu-i tocmai subțire – de la dragoste la demență.

Un cuplu din Bruxelles se iubește pesemne atât de mult încât nu pot să trăiască unul fără altul. Tocmai de aceea, în februarie, cu ocazia aniversării a 64 de ani de căsnicie, ei au decis să se eutanasieze, ca să moară în același timp. În felul ăsta, scrie Elite Daily, oamenii nu vor trebui să trăiască unul fără altul, în caz că cineva moare.

Îi cheamă Francis și Anne și au 89, respectiv 86 de ani. Din păcate, chestia asta cu eutanasierea e total legală în Belgia, așa că oamenilor nu le-a fost greu să găsească un doctor care, probabil pentru suma cuvenită, să le administreze doza letală.

Eutanasierea cică le-a venit în minte după ce au jonglat o vreme cu ideea sinuciderii. Evident, și la sinucidere urmau să moară în același timp. Dar moșul cică a declarat că ”Ai nevoie de curaj să te spânzuri. Ai nevoie de curaj ca să te arunci undeva. Dar un doctor care-ți face o injecție și te lasă să adormi ușor? Asta nu necesită curaj.”

Cât de bolnav să fii să faci asta? E dragoste ori e demență? Oamenii din jur de ce nu iau atitudine?

Iar ca să vă dați seama un pic de gravitatea situației, încercați să vă puneți în locul copiilor, nepoților și strănepoților lor, care trăiesc cu gândul că oamenii ăștia VOR MURI pe 3 februarie 2015.

Lucrul mai incredibil e că oamenii nu sunt invalizi. Nici pe departe. Umblă încă în picioare. Unul cu celălalt, cică, să nu se întâmple ceva când nu sunt împreună. Dacă ar fi invalizi, la pat, în suferință, aș înțelege. Dar așa tot ce-mi trece prin minte e fiorul oamenilor dragi din jurul lor, la gândul că ăștia vor muri pe 3 februarie 2015.

În altă ordine de idei, dacă tot vrei să te sinucizi, recunosc că ăsta e un mod mai bun decât alegerea tâmpitului de zilele trecute care, tot din dragoste, a provocat un accident în care au murit alți 5 oameni. Citiți mai multe la Ovidiu.

Chiar și așa, însă, chestia asta e înfiorătoare rău.

Cuvintele lui Lincoln din imaginea de mai sus spun ce mai e de spus.

sursă foto

Arată și altora.


Damian Owner

Scriu din zori și până-n seară pentru blog, clienți și alte proiecte. Nu scriu grozav încă, dar promit s-o fac din ce în ce mai bine. În orice caz, scriu des.