26
Mar

Ce faci în Mai în Timișoara?


Ah, dulcea dragă Timișoară! A trecut atâta timp de când nu te-am văzut, încât și ceau-ul bănățean se pierde puțin câte puțin din vocabularul meu, în timp ce no-ul ardelenesc se instalează tot mai confortabil. Cam cum a făcut-o Putin în Crimeea. Așa că no, ce faci în Mai în Timișoara? Știe careva? Mâna sus. Nu știți. Apoi vă zic eu. Mergeți la TMUN 2014! Ce e aia?, ridică din umeri jumate din cititori.

TMUN = Timișoara Model United Nations. Da’ vedeți, vă duceți numa’ de sunteți elevi, studenți ori tineri absolvenți și numa’ de vreți să participați, că de altfel stați și plângeți pe la porți. Nu vă lasă nimeni să vă holbați aiurea p-acolo. Nu vă încurc eu acum cu prea multe detalii, că sunt destule la linkul de care tocmai ați trecut impasibili. Întoarceți-vă și dați click, fir-ar mama ei de treabă!

Ce vreau eu neapărat să zic e că evenimentul ăsta mi-e unul drag, de suflețel, deși din 3 ediții câte-or fost până acum, eu n-am prins-o decât pe cea din 2013, despre care puteți citi frumos aici.

E un eveniment fain, cu oameni și mai faini, care vă vor învăța chestii faine. Și știți ce îi mai fain? Distracția. Că doar no, să nu credeți că acolo numa’ se muncește. Nicicum. Bănățenii or fi ei harnici și tot, dar îs mai harnici la distracție. Eh, da lasă că nici ardelenii nu-s mai breji! Noroc că eu mi-s bucovinean școlit și-n Banat și-n Ardeal. Așa, am prins numa’ ce e bun din fiecare parte. Laudă-mă gură că ți-oi da friptură.

Organizatori sunt studenții din Asociația Tineretul ONU din România – Filiala Timișoara – dragii de ei – despre care puteți citi și pe bunadimineața.ro, alt proiect năzdrăvan nevoie-mare, da’ despre care povestim altă dată.

Deci, dacă vreți să învățați ceva util în timpul studenției, dacă vreți să vă distrați, să vă exersați engleza, să vă faceți prieteni (poate și iubiți, de sunteți pe fază), lăsați prostiile și mergeți în Mai la Timișoara. Iar de sunteți deja acolo, ferice de voi!

Hai ceau!

Arată și altora.


Damian Owner

Scriu din zori și până-n seară pentru blog, clienți și alte proiecte. Nu scriu grozav încă, dar promit s-o fac din ce în ce mai bine. În orice caz, scriu des.