07
Iun

Cine s-a făcut de râs la meciul Simonei?


Azi m-am uitat nu numai la prima finală de Roland Garros, ci și la primul meu meci de tenis integral. Nu am făcut-o pentru că sunt român sau pentru că aș fi plin de patriotism, ci pentru că tipa asta, Simona, m-a impresionat prin performanță și modestie. Tot ce face, face pentru ea și pentru familie, nu pentru România, unde statul îi ia un sfert de câștiguri prin taxe și impozite, bani pe care ea îi transpiră de la 4 ani. 

Nu sunt trist că a pierdut. Am avut o anumită satisfacție când o vedeam pe micuța Simona Halep că o face pe Șarapova să-și pună mâinile în cap și să strângă din pumni de ciudă. Pentru că orice ați spune, a fost un fel de David și Goliat azi pe terenul din Paris. De data asta Goliat a câștigat, după cum era de așteptat, dar asta numai după ce și-a scos limba de un cot încercând să o scuture pe Halep de pe urmele ei.

3 ore! Timp de 3 ore a urmărit-o Halep cu determinarea unui copoi de vânătoare, alergând-o cu mingi în toate colțurile. Dar Șarapova e Șarapova. Simona mai are nevoie de un pic de experiență ca să facă față mingilor care pleacă din racheta rusoaicei cu forța unui proiectil. Una peste alta, a fost un meci extrem de bun și sunt mândru de ea. Nu de România, de EA.

Deci dacă nu Simona și nici Șarapova, atunci cine s-a făcut de râs, întrebați?

Antena 3. Da, m-am uitat pe Antena 3. Nu știu ce-o fi fost în capul meu. Din primul până în ultimul minut al transmisiei, am fost scârbit de lipsa de profesionalism a comentatorilor și de calitatea comentariului sportiv al acestora. La fel și cu idioții din platou.

Cine sunt eroii? Comentatori: Dumitru Hărădău (62 de ani, fost jucător de tenis) și Cristian Țopescu (77 de ani, reporter și comentator sportiv). Două relicve care își trag ultima suflare în timp ce voi citiți rândurile astea. În platou: Adrian Ursu și Cătălina Porumbel.

Ce-au făcut, întrebați?

– moșnegii au gâfâit în microfon tot meciul, acoperind uneori și strigătele rusoaicei din teren. S-ar putea ca și ea să-i fi auzit.

– calitatea comentariului lor s-a rezumat la repetarea mai multor expresii, cam așa cum se repetă versurile manelelor: ”Maria Șarapova este o mare campioană” / ”Simona trebuie să sară pe picioare mai mult” / ”Așa Simona, așa, așa, așa!” / ”Așa aș face eu dacă aș juca din nou tenis” / ”Bravo Simona!” . Mai strecurați câteva cuvinte inutile și gâfâieli în microfon între propozițiile astea și ați aflat 90% din comentariul lor de azi.

–  au sugerat că arbitrul meciului ar trebui să participe la Eurovision, pentru că are barbă, cu aluzie spre Conchita. Dovadă de profesionalism, antichităților.

– cretinul și cretina din platou, la decernarea premiilor, s-au apucat dragii de ei să traducă discursurile jucătoarelor. În timp real! Pe lângă traducerea de clasa a 5-a pe care o făceau, vorbeau unul peste altul, repetând și fraza spusă de celălalt. Să fie siguri că e ok. Nu a fost ok. Proștilor.

– au afirmat că Șarapova este prima rusoaică care câștigă un turneu de Grand Slem. Ați auzit vreodată de Anastasia Myskina, profesioniștilor?

Au mai fost și altele, dar le-am uitat. Am fost mai ocupat cu strânsul pumnilor pentru Simona.

Tot cu gândul la ea închei și articolul ăsta, să fie într-o notă pozitivă. O fi ea supărată că a ratat premiul de 1,5 milioane de euro, dar eu nu sunt. Eu mă bucur pentru ea. Mai are un an de antrenamente și zeci de alți sportivi de spulberat în diferite turnee în anul care vine și în 2015 o să dea de zgură cu Șarapova în aceeași finală pe care a pierdut-o azi.

Hai Simo!

Imagine

Arată și altora.


Damian Owner

Scriu din zori și până-n seară pentru blog, clienți și alte proiecte. Nu scriu grozav încă, dar promit s-o fac din ce în ce mai bine. În orice caz, scriu des.