16
Iun

De ce cu trafaletul, Preafericite?


Întrebarea asta mă frământă și nu găsesc răspunsul. Azi eram la dentist – v-am zis că îmi plac dentistele acum – și mă plictiseam pe scaun în timp ce don’șoara îmi umbla prin gură. De plictiseală, ca să nu adorm, încercam să dezvălui misterul ăsta: mult Preafericitul Daniel a sfințit noul sediu Trinitas TV și Trinitas radio cu câteva zile în urmă. Însă în loc de tradiționalul buchet de busuioc – sau ce buruieni or fi alea pe care le flutură de obicei – a folosit trafaletul. De ce trafaletul, Preafericite?

Nu mai întreb de ce a sfințit ecranele și butoanele alea, că-i o întrebare fără sens. După case, mașini, ba chiar și cai proaspăt cumpărați, nu mă miră că a sfințit și noul sediu al Preasfintei Televiziuni. Că doar e a lui. Îmi scapă motivele raționale, dar am trecut peste asta.

Întrebarea e alta. De ce cu trafaletul, Preafericite?

Toată lumea face mișto și pune accent pe prezența inoportună a trafaletului, dar nimeni nu vine cu teorii sau cu explicații. Unde ți-e buchetul de busuioc, Daniel? De ce nu respecți litera Cărții, bre?

Misterul s-a adâncit și mai mult după ce-am văzut într-o poză un aghiotant de-al lui care ținea în mână un buchet de busuioc. Unde-i al tău, Daniele?

Teoriile mele:

– Dani știa că nimeni nu o să scrie despre el dacă udă pur și simplu pereții și monitoarele cu apă binecuvântată. E prea plictisitor. Prea comun. Tot prostul a văzut-o. Iar pentru că voia să-și citească numele în ziare și pe bloguri, știa că trebuie să iasă din tipare. Știa că trebuie să facă ceva senzațional. Așa că s-a folosit de ceea ce mediul înconjurător i-a scos în cale. A pus mâna pe un trafalete uitat de muncitori și s-a apucat să vopsească pereții. ”Să vezi ce-o să-i zăpăcesc pe proști acum!”. De zăpăcit ne-a zăpăcit, nu zic că nu. Doar că efectul în media nu a fost cel scontat, din păcate pentru el și pentru Preafericita instituție pe care o conduce.

– BOR s-a gândit că o dată cu accizele lui Ponta, tre’ să înceapă să taie din cheltuieli, ca să le rămână bani de benzină și motorină pentru Mercedes-urile și BMW-urile prea umililor părinți. Cum buchetul ăla se tot uda și trebuia înlocuit mereu, au schimbat pe trafelete, pe care îl pui la uscat frumos și poți să-l folosești un timp mult mai îndelungat.

– Fiecare colțișor trebuind sfințit corespunzător, Daniel a avut nevoie de trafalete pentru a atinge și cele mai inaccesibile icoane din noul sediu.

Un lucru e sigur însă. Imediat ce-o să-mi cumpăr ceva nou (casă, mașină ori cal), dau un telefon la sediul BOR să cer o ofertă de preț pentru o sfințire cu trafaletul.

Cine știe, poate o fi mai ieftin decât cu busuiocul. Poate primesc chiar și o reducere dacă furnizez eu obiectul muncii.

Imaginile vin direct de la Preasfințita Sursă: basilica.ro

Această prezentare necesită JavaScript.

Arată și altora.


Damian Owner

Scriu din zori și până-n seară pentru blog, clienți și alte proiecte. Nu scriu grozav încă, dar promit s-o fac din ce în ce mai bine. În orice caz, scriu des.