14
Mai

Deci, votați ori nu votați?


În ultima vreme, internetul geme de argumentele pro și contra referitoare la importanța votului. Părerile sunt împărțite și a ta ți se schimbă în funcție de care articol îl citești. Eu sunt influențabil, recunosc. Dar nu în politică. În politică sunt apatic. Sunt apolitic. Nu știu dacă asta-i bine sau rău. Habar n-am. Și nici nu mă chinui să aflu. Pentru că sunt apatic. Pentru că nu-mi pasă. Pentru că nu mă interesează.

Cunosc la fel de multe lucruri despre politică câte știu despre domeniul IT, spre exemplu. Adică aud chestii zilnice, dar toate intră pe o ureche și ies frumușel pe cealaltă. A, dacă stau să ascult și încerc să înțeleg, da. Atunci rețin informațiile și îmi formez o opinie. Dar de câte ori o fac, nu simt decât repulsie. Față de politică, să ne înțelegem.

Ca român, mi se face pielea de găină când mă uit la politicienii de azi, cu bețele înfipte-n cur și cu buzele pline de minciuni, cum dau cu promisiuni deșarte în populație și cum se îmbogățesc de pe urma proștilor care votează din ignoranță și a flămânzilor care votează pentru zahăr și ulei. Nu știu dacă era mai bine pe vremea lui Ceaușescu. Poate că nu. Dar sigur era mai bine pe vremea tipului ăla..cum îl chema mă? A da! Țepeș!

Ca persoană cu oarece bun simț (pentru că dacă nu mă laudă alții, o fac eu fără probleme), mi se face rușine când mă uit la ditai președintele care vorbește în direct la tv despre viața personală a primului ministru, crezând că așa se pune pe el însuși într-o lumină favorabilă. Cretinul!

Vă imaginați câți compatrioți mai deștepți, mai educați și mai cu bun simț avem noi față de ăsta care ne conduce? Sau față de primul ministru, a.k.a Plagiatorul? Vă dați seama câți români obișnuiți, genii în domeniile lor de activitate, ar ști să se comporte cu oamenii mai bine decât ăștia? Să ne conducă mai bine decât ăștia? Poate o fi ceva cu politica în sine, de-i transformă pe toți în idioți ahtiați după bani, faimă și putere.

Eu nu mă duc la vot. În principal pentru că nu cred că pot să votez decât acasă, la Vatra-Dornei, ceea ce ar implica un drum pe care nu îl fac decât plătit. Nu mă duc nici la proteste de stradă, dacă or fi la Cluj. Pentru că nu cred că vor folosi la nimic, nici una nici alta.

Voi ieși cu mare plăcere însă în stradă când lumea furioasă va lua decizia de a-i linșa pe câțiva dintre jegoșii ăștia, să dea un exemplu.

Nu dau nici sfaturi de politică, că nu mă pricep la asta. Fiecare face ce-l taie capul. Nici nu primesc sfaturi, însă.

Uite însă un video interesant, făcut de autoritățile daneze care îndeamnă lumea să meargă la vot. Mi-a plăcut cum e realizat. Părerea asta se pare însă că nu e împărtășită unanim de-a latul Europei, pentru că l-au retras de la difuzare.

Dacă sunteți deja porniți spre votare, atunci clipul de mai jos o să vă mai dea un imbold în plus.

Cât despre ceilalți, în 25 mai ne vedem pe Facebook. Where all the cool kids hang out.

Imagine

Arată și altora.


Damian Owner

Scriu din zori și până-n seară pentru blog, clienți și alte proiecte. Nu scriu grozav încă, dar promit s-o fac din ce în ce mai bine. În orice caz, scriu des.