13
Mai

Dragă Șoferule, ești un prost!


Dragă Șoferule. Tu, ăla cu Toyota albă de pe Albert Einstein din Cluj-Napoca. Da, tu. Ești un prost. Înțeleg că toți avem probleme zilnice. Începând de la spălatul pe dinți dimineața și terminând cu ce rugăciune spunem înainte de culcare, ne confruntăm cu provocări cotidiene care necesită multă concentrare și probabil mult uz de bun simț. De aceea, înțeleg că, tu având puțin, ai consumat tot bunul simț în cafenelele din Cluj cu ”pretenii ” de facultate, când ai avut grijă să-ți bei cafeaua corect și să nu sorbi ca țăranu’ supa cu zgomot la masa de prânz, așa cum faci acasă.

Așa că înțeleg cum seara, când erai în trecere pe Albert Einstein și ai parcat ca grebla pe stradă, nu ai mai avut suficient bun simț rămas cât să nu blochezi două mașini, dragă Șoferule. Două mașini ale unor oameni care – fraierii! -voiau să se urce în hârburile lor de tinichea și să plece acasă, după muncă. De parcă nu puteau să te aștepte, nu?

Ce nu înțeleg însă, dragă Șoferule, e de ce nu lași un număr de contact pe bordul bijuteriei tale albe? Așa, la mișto. Poate vor să te întrebe fraierii pe care i-ai blocat unde dracu ești și când dracu vii. Crezi că-ți dau bipuri sau te sună cu număr ascuns? Crezi că-ți dau mesaje în miez de noapte? Crezi că te sună să te invite la cafea? Nu ai 20 de bani să printezi o foaie  sau un pix cu care să scrii? Sau ești doar un alt cretin cu bani și lipsit de bun-simț?

Știu știu știu, dragă Șoferule. Lăsatul numărului de telefon la vedere când blochezi pe cineva intenționat nu e ceva ce te învață la școala de șoferi. Ai dreptate. Nu e un lucru despre care te întreabă la examen polițistul căruia i-ai dat șpagă să calce frâna în locul tău. În alea 22 de întrebări pe care le-ai făcut corecte la examen nu zicea nimic despre asta, așa-i. Știi prea bine asta, că doar l-ai dat de 4 ori.

Știu, nici mașina asta pe care ți-a cumpărat-o tăticu’ plin de bani nu a venit cu asemenea instrucțiuni și nici cu un loc special în care să îți lași frumos numărul de telefon, să nu se îndoaie. Nici în grupul tău de prieteni n-ai auzit de prostia asta, așa că da, te înțeleg.

Dar poate, cândva, vei învăța.

Poate cândva niște oameni mai puțin răbdători și cu mai puțin bun simț decât cei pe care i-ai blocat astăzi îți vor desena de jur împrejurul mașinii cu cheia o linie dreaptă sau una în zig-zag, după gust, și-ți vor lăsa un bilet în locul celui pe care tu nu l-ai lăsat:

Boule, data viitoare lasă un număr de telefon!

Imagine

Arată și altora.


Damian Owner

Scriu din zori și până-n seară pentru blog, clienți și alte proiecte. Nu scriu grozav încă, dar promit s-o fac din ce în ce mai bine. În orice caz, scriu des.