Da, știu, e știre veche deja, dar nu am vrut să scriu nimic despre asta înainte să îl încerc pe propria piele. Pentru că e una să citești declarațiile Ancuței și articolele ziarelor și e cu totul alta să cobori în pivniță și să te apuci de căutat și de pus cap la cap indicii noi, ca să poți ieși în timpul necesar. Cei care nu știți despre ce e vorba, The Dungeon e un joc de evadare unde ești încuiat alături de alți 3-4 temerari ca tine într-un subsol misterios și trebuie să rezolvi puzzle-urile și indiciile din încăpere pentru a găsi cheia care te va scoate din cameră. 

După cum v-am mai povestit, eu am mai jucat o dată The Dungeon. Mi s-a părut interesant și l-am încercat acum vreo 2 luni, când era încă în prima variantă, alături de colegii mei de la servici. Pe atunci se numea Savantul Nebun, iar acum jocul este The Experiment. Memorați bine acest nume, s-ar putea să vă ajute când veți dârdâi în temniță. Nu de frig, ci de emoții.

Din păcate, recunosc cu rușine că nici acum nu am reușit să ieșim din gaura în care ne-a aruncat Ancuța. Rușine mare. Dar am fost extrem de aproape. Am ajuns la ultimul indiciu și timpul s-a terminat.

Dar aventura a rămas la fel de mișto. Poate chiar mai faină decât cealaltă, datorită noilor sisteme achiziționate de Ancuța. Adică, să ți se deschidă uși din perete, să conectezi cabluri pentru a aprinde lumini și alte chestii faine din astea, nu faci în fiecare zi, nu?

Ideea ei a fost frumoasă, și a avut un succes foarte fain, pe care îl crește încontinuu. De aceea, o ajut și eu în singurul mod în care pot: mă duc să joc jocurile pe care le inventează ea și scriu despre asta. Pentru că mi-a plăcut.

Și jocul ăsta e unul care poate fi dezvoltat extrem de mult. Poate merge în orice direcție vrea ea cu el, atât timp cât vine cu idei noi la intervale regulate și reușește să țină lumea în priză. Pentru că cei ca mine, care au fost și l-au încercat, vor dori întotdeauna să se întoarcă.

Nu de alta, dar vreau și eu o dată să câștig, ce dracu?

The Dungeon e unul dintre cele mai faine lucruri pe care le poți face în Cluj. Asta e sigur. Merită fiecare secundă.

Lasă un răspuns

Damian Gicoveanu

Social Media

Angajează-mă

Close Menu