25
Noi
Hunger Games, Suzanne Collins

Hunger Games, de citit în două seri


Acum câteva săptămâni prindeam la televizor filmul făcut după prima carte din seria Hunger Games scrisă de Suzanne Collins. De fapt, n-am prins decât vreo două secvențe, dintre care una era aia memorabilă în care tipa își demonstra abilitățile de arcaș în fața unui grup ciudat îmbrăcat și nepăsător.

Mi s-a părut fain, așa că nu m-am mai uitat. Știam că există o carte și nu voiam să-mi stric plăcerea cu filmul, care de obicei e mult mai prost decât textul. Duminică după-masă cartea mi-a căzut în mână fără să o caut neapărat, așa că am luat-o. Până la sfârșitul serii aveam deja parcurse 250 de pagini din alea 300 ale ei, așa că aseară am dat-o gata într-o singură oră.

E una dintre cărțile care m-au prins extrem de rapid în ultima perioadă. Pur și simplu n-am putut s-o las din mână. Acum, înainte să o citesc pe-a doua, cred că o să mă uit și la film, că am înțeles că nici ăla nu-i tocmai de lepădat.

Acțiunea e un pic previzibilă pe alocuri, dar e un risc pe care ți-l asumi ca scriitor când narezi la persoana întâi. În rest, imaginația scriitoarei face minuni. Atenția la detalii în descrierea unui loc imaginar e remarcabilă, iar tipa e deosebit de bine sculptată ca și personaj, astfel încât nu poți să nu empatizezi cu ea.

Pe scurt, e una dintre puținele cărți de science fiction pe care le-am citit și care m-au prins. Citiți-o înainte să vedeți filmul. Nu vă ia decât două seri și câteva episoade din serialul preferat puse în așteptare.

Urmează a doua parte.Damian Owner

Scriu din zori și până-n seară pentru blog, clienți și alte proiecte. Nu scriu grozav încă, dar promit s-o fac din ce în ce mai bine. În orice caz, scriu des.