19
Iul

Mințim vânzătorii de jumătate de an (P)


Ca niște veritabili clienți fără bani ce suntem, eu și cu viitoarea soțioară mai avem din când în când pofta de a ne plimba prin magazinele astea mari și a ne face planuri pentru cum va arăta casa care ne va îngropa în datorii bancare până pe la vreo 55 de ani. Mai avem exact un an de acum înainte până când vom demara demersurile pentru ratele care ne vor ține trezi noaptea vreo 30 de ani, dar am început deja să colindăm magazinele de mobilă în urmă cu vreo jumate de an. Că românu’ n-are bani, da’ e plin de planuri.

Nu mergem ca să cumpărăm, ci ca să ne tolănim pe canapele, să luăm în brațe perne, să ne odihnim pe paturi și să testăm scaune de birouri. Nu o facem des. O dată pe lună. Dar cred că mai sunt mulți alții ca noi, pentru că am observat că răbdarea vânzătorilor este tot mai mică, pe măsură ce trece timpul. Lucru normal, de altfel, dacă oamenii au de-a face în fiecare zi cu niște clienți care se plimbă prin magazin cu o atitudine care mai degrabă te face să crezi că au de gând să fure decât să cumpere.

Chiar și azi, de exemplu, observând că nu mai avem saci menajeri, am zis că merită să străbatem orașul până-n partea cealaltă, să cumpărăm. În zonă se află și un magazin de mobilă, așa că am intrat și acolo, să vedem ce canapele mai au. A cincea oară anul ăsta.

Încă de la intrare, o tanti și-a lipit ochii de noi, așteptând momentul oportun să-și facă intrarea în discuție. În timp ce noi testam conștiincioși un colțar de 2500 de lei (de parcă am avea bani să-l luăm sau casă în care să-l punem) doamna se apropie.

– Vă place? Ăsta e ultimul pe care îl mai avem din modelul ăsta. E foarte confortabil. S-au dat ca pâinea caldă. Până luni se dă sigur și ăsta. 

Noi ne uităm unul la altul o secundă.

– Serios? Of, păcat! Dacă știam, ne luam și celălalt card cu noi. Noi am intrat din întâmplare, ne-a plăcut, dar chiar nu avem cardul la noi. 

– Păi dacă vreți, îl reținem pentru dumneavoastră. Completați un formular și putem să vi-l reținem.

Pauză, în timp ce căutam o scăpare.

– Da..știți..dar noi am vrea unul negru, de fapt. 

– Avem ceva și pe  negru..dacă vreți să vă arăt..

– Da..dar ne cam grăbim momentan..ne mai uităm..revenim. Mulțumim!

Și duși am fost. Zici că ne alerga un câine, așa de sprinteni eram.

Nu e prima dată când mințim vânzătorii. Nu ne place să o facem, dar amabilitatea lor (stimulată probabil de procentul din vânzări), ne pune adesea în încurcătură. Noroc că nu o facem prea des, pentru că ne mai uităm și online, acolo unde nu trebuie să mințim pe nimeni și unde nu ne întreabă nimeni dacă vrem să cumpărăm.

Tamos.ro este un magazin online de mobilă despre care am mai scris anterior, unde poți vedea orice îți poftește inimioara, de la mobilă de bucătărie, până la mobilă pentru living. Îți personalizezi casa așa cum dorești, fără prea mult efort și fără să te plimbi prin magazine mințind oamenii. Lipsește desigur plăcerea adânc înrădăcinată în ADN-ul nostru de a ne tolăni pe mobila expusă, dar dacă vă puteți lipsi de acest obicei, cumpărăturile online s-ar putea să vă placă mai mult decât credeți.

Imagine


 

Arată și altora.


Damian Owner

Scriu din zori și până-n seară pentru blog, clienți și alte proiecte. Nu scriu grozav încă, dar promit s-o fac din ce în ce mai bine. În orice caz, scriu des.