18
Sep

O baterie poate face diferența dintre viață și moarte (P)


Titlul e un pic sobru, dar promit că veți râde – sau zâmbi măcar – la povestea asta. Relatată de un prieten care-a dorit să rămână anonim (decizie înțeleaptă, de altfel), întâmplarea intră fluierând în topul celor mai stupide modalități prin care te poți răni singur.

Acum vreo 10 ani prietenul meu era un mândru flăcău de 16 ani, locuitor al unei zone rurale din România. Ei, și flăcăului cu pricina îi căzuse cu tronc o gospodină tot la vreo 16 anișori, colegă de școală cu împricinatul.

Fata frumușică, isteață, tot pachetul. Avea un singur defect: un tată mai nebun care-i mânca pețitorii la micul dejun, asmuțindu-și pe ei câinele la fel de nebun,  motiv pentru care fata era singurică-cuc, tânjind după un boyfriend.

Prietenul meu, mai mult înfierbântat decât curajos, începe să-i facă curte. După vreo două luni se ivește o ocazie să rămână peste noapte la ea. Nu vă imaginați indecențe, urmau să doarmă în camere separate și cu tatăl protector între ei.

Dar oricum, era o șansă pentru el să-i arate viitorului socru cam din ce soi de aluat splendid, frumos și deștept era el plămădit. Trece ziua și vine noaptea. Înainte de a merge întreaga familie la culcare, prietenul meu simte că-l încearcă nevoile fiziologice. Bineînțeles, ”toaleta” se afla în fundul curții.

Pețitorul pune mâna pe-o lanternă din bucătărie și iese afară. Avea nevoie de lanternă pentru că nu voia ca din greșeală să dea peste potaia care se afla în drum.

Luminându-și calea, trece pe lângă cotețul câinelui – care era tăcut în seara cu pricina – și purcede spre destinație. Termină treburile și dă să se întoarcă, când bateria de la lanternă îl părăsește brusc.

Rămas fără lumină, pețitorul își simți pulsul cum o ia razna: știa că acolo undeva, în întunericul apocaliptic, se afla câinele. Știa și că dacă se apropia de javră zilele îi erau numărate, așa că s-a ținut cât mai aproape de gardul care credea el că e cel opus cotețului.

Mișcându-se cu frica unei pisici vânată de-o haită de câini, tânărul pețitor se împiedică deodată de o mică construcție de lemn despre care a realizat brusc că era nimic altceva decât cotețul javrei. În frica ce-l cuprinsese când lanterna s-a stins, judecase greșit situația și se târâise pe lângă gardul greșit.

Nu i-a trebuit decât o secundă să-și dea seama de eroare. În următoarea secundă, cuprins de spaima morții, o luă la fugă spre ceea ce credea el că e poarta curții, dar de fapt era un stâlp de fier.

Dă cu capul de stâlp, se ridică, fuge din nou câțiva metri și se împiedică de ceva lăsat aiurea prin curte. Simte cum sângele începe să-i curgă din nas și din genunchi, dar amenințarea câinelui era mai dureroasă. În cele din urmă reuși să găsească poarta și să intre disperat în holul casei.

Gâfâind, plin de sânge pe față, mâini și picioare, arăta de parcă fusese bătut ore în șir. Explică rapid familiei că javra aia însetată de sânge era pe urmele lui și că nu a văzut nimic pentru că bateria lanternei murise.

A doua zi, tatăl fetei descoperă în coteț câinele mort, care-și dăduse duhul cu mult înainte ca prietenul meu să iasă afară din casă, dar el nu știa asta.

Toată morala la povestea asta e că bateria poate face într-adevăr diferența dintre viață și moarte. Gândiți-vă numai dacă amețitul de pețitor cădea cu gâtul în vreun topor sau ceva ascuțit de prin curte, în timp ce fugea de-un câine mort.

Din fericire, o baterie bună găsiți peste tot acum, de toate soiurile și pentru toate gadgeturile de care aveți nevoie, fie că trăiți la oraș, fie că supraviețuiți la sat. Sfatul meu – și recomandarea prietenului pățit – e să aveți tot timpul o rezervă la voi.

sursă imagine

Arată și altora.


Damian Owner

Scriu din zori și până-n seară pentru blog, clienți și alte proiecte. Nu scriu grozav încă, dar promit s-o fac din ce în ce mai bine. În orice caz, scriu des.