26
Sep

Oamenii fără cuvânt


Nu trebuie să te uiți în politică, la televizor sau să călătorești prea mult ca să-i întâlnești. Nu-s deloc pe cale de dispariție. Fie că ți-e neam, prieten, coleg sau cunoștință, sigur ai și tu pe vreunul din ăsta în preajmă.

”A, ai nevoie de chestia aia? Sigur, ți-o dau cu mare drag!”, și o primești după dublul timpului estimat și abia după ce o mai ceri de două ori. Asta dacă ai nevoie. Dacă n-ai neapărat nevoie de ”chestia aia”, o lași dracu și treci mai departe. Sau încerci să rezolvi pe altă cale.

”La cât? La 5? Perfect!”, și tu stai ca boul de la 5 fără 5 minute până la 5 și 55 de minute. Chestia asta cu întârzierea e foarte des întâlnită și pe mine mă scoate din sărite. La fel de mult mă enervează când întârzii eu, mai ales dacă nu e din vina mea. Adică mă irită la maxim să stau după cineva care se moșnegește în loc să se pregătească repede să ajungem naibii unde e nevoie de noi. Sigur, uneori au motive întemeiate, dar de cele mai multe ori parcă nici nu încearcă.

”Lasă bă că vorbesc eu, ejti nebun? Te rezolv EU!”, și tu – ca un fraier care nu se învață minte – îl crezi, așa că-ți lași soarta în mâinile lui. Asta ca să descoperi curând nu numai că nu ți-a rezolvat nimic, ba chiar a făcut ce-a făcut și a reușit să te afunde și mai mult în rahat.

Cea mai sigură cale să te ocupi de oamenii ăștia e să-i iei repede și cu multe exagerări. În scris să folosești multe semne de exclamație, iar față în față să afișezi o mimă foarte hotărâtă și nerăbdătoare.

”Băi dă-mi aia cât mai repede, că-mi trebuie urgent!!!”, chiar dacă tu n-ai nevoie de ”aia” atât de urgent. Dar așa îi strecori individului în cap chestia aia cu urgența. Oamenii ăștia rezolvă în timp util numai urgențele. În rest îi doare-n p@#$.

”Hai bă! Ne vedem la 4 jumate, bine? Să nu întârzii!!!!”, iar tu te duci lejer la fără 10, știind prea bine că el nu vine nici mort până la fix. Și chiar dacă printr-un miracol vine mai devreme, n-are decât să te aștepte o dată, că doar tu de câte ori ai stat după el?

”Bine bă, mă rezolvi tu, dar o să încerc si eu. Așa sigur unul dintre noi rezolvă!”, și vei descoperi fără pic de uimire că tu ești cel care rezolvă tărășenia în 9 cazuri din 10.

sursă  foto

Arată și altora.


Damian Owner

Scriu din zori și până-n seară pentru blog, clienți și alte proiecte. Nu scriu grozav încă, dar promit s-o fac din ce în ce mai bine. În orice caz, scriu des.