07
Aug

Politicile mă scârbesc, dar voi vota. Spun și cu cine


Scris apoliticește.

O singură dată am fost la vot. O singură dată. Lucru remarcat cu surprindere de multă lume care a pus mâna pe buletinul meu. ”Cum, o singură dată ai votat? Păi cum așa?”. Păi pe mă-ta, uite-așa. Ce treabă ai tu? Am fost și l-am votat pe Antonescu, că era în trend printre puștanii de 18-23 de ani la vremea respectivă. Deși eu nu știu dacă aș fi fost în stare să spun cine dracu era Antonescu și cu ce era el diferit. Mă rog, nu mai contează, că oricum Băse a triumfat victorios, pornind încă un mandat plin de succesuri.

Anul ăsta mă duc iar. Votez cu Iohannis. Știu despre el exact ce zice și wikipedia când îi tastez numele pe Google: ”de origine germană, primar al Sibiului din 2000 și până în prezent”. Na, ce mai vrei? 14 ani de condus unul din cele mai mișto orașe din țară (așa am auzit), timp în care a făcut din sibieni și locuitori ai unei Capitale Culturale Europene.

Nu știu dacă e într-un partid sau dacă e independent. Nu știu nimic altceva. Puțin îmi pasă. În mintea mea neopărită cu prea multe detalii politice, am făcut rapid o socoteală. Să vedem.

Iohannis: neamț (o calitate importantă în România, să fie clar!), 14 ani primar, n-am auzit un cuvânt rău despre el niciodată. Atât.

Ponta: de el am auzit. De unde să încep oare? Plagiator, ”Fă!”, ”MTO”, plimbător cu barca trasă de jandarmi, mincinos, accizar, pupincurist și arogant, [insert quality here].

Scrieți pe Google ”gafele lui Ponta” și veți găsi justificare pentru fiecare cuvânt de mai sus.

Ultima lui ispravă: DigiTV scrie că Viorel băiatul a semnat în secret o ordonanță de urgență prin care vreo 19.000 de cântători în biserică – total inutili din punct de vedere economic – au fost ”repuși pe statele de plată ale Consiliilor Județene, în condițiile în care erau, potrivit Guvernului, la un pas de concediere”.

Toată tărășenia s-a întâmplat pe furiș, cum le stă bine unor hoți.

Mi se pare normal și în totală armonie cu modul de a fi și de a gândi al prostului. Că doar de ce să asiguri, spre exemplu, 15.000 de locuri de muncă pentru studenții care termină o facultate și sunt nevoiți să lucreze casieri în Kaufland, când poți să le dai la ăștia locul de supt la care au supt deja ani buni, asigurându-ți 19.000 de voturi numai bune de folosit în toamnă? Știe el ce știe, pentru că studenții s-ar putea să nu voteze, pe când sugătorii bisericii sigur vor vota cu cine trebuie. Viorel, băiat deștept, ortodox înfocat și tot ce trebuie. Un român sadea. Nu ca neamțul de Iohannis.

La final, rogu-vă, uitați-vă și la clipul ăsta. L-am mai arătat, dar e prea reprezentativ pentru gloata care-l susține pe prost ca să nu-l mai arăt încă de 10 ori până la toamnă. Câtă cultură, armonie în exprimare și fluență în vorbire! E ca o poezie, nu altceva.

Hai Iohannis! Că dacă-i Ponta… Imagine


 

Arată și altora.


Damian Owner

Scriu din zori și până-n seară pentru blog, clienți și alte proiecte. Nu scriu grozav încă, dar promit s-o fac din ce în ce mai bine. În orice caz, scriu des.