15
Mar
amenzi de circulație pentru prima oara

Cum a fost prima oară la mine. N-a fost mare, deci nu m-a durut


Există multe lucruri care ți se întâmplă în viață pentru prima oară. Unele vrei să ți se mai întâmple (de pildă sexul), altele speri să nu se mai repete (să luăm, de exemplu, prima boală cu transmitere sexuală). Despre unele vrei să vorbești, despre altele nu prea. Unele merită împărtășite cu ceilalți, altele mai puțin. Nu știu exact unde să încadrez subiectul despre care scriu acum. Deși nu e cine știe ce, adică n-o să fiți mai deștepți la finalul acestor rânduri, scriu despre el pentru că e prima oară când mi se întâmplă.

Azi m-am împrietenit cu prima amendă rutieră. N-a fost mare, deci nu prea m-a durut.

Deși am carnet de 3 ani, conduc zilnic în Cluj, lunar pe ruta Vatra-Dornei – Cluj și ocazional pe trasee mai lungi, am scăpat până acum. Nu m-au ”ginit”, cum se spune-n Bucovina, deși aș fi meritat-o. A funcționat mereu pentru mine raționamentul care zice că în coloană ești mai protejat, la care se adaugă sistemul de avertizare cu flash-uri. Azi însă m-am separat de coloană și am picat fix în brațele unor băieți de treabă în uniformă reflectorizantă, care își așteptau răbdători victimele.

Acum câteva ore am ajuns în Cluj după un traseu Cluj-Timișoara-Cluj. Un total de ~1100 de km. M-au prins între Turda și Cluj, deci pe ultima sută de metri. Aveam 17 peste limită, deci 2 puncte, deci aproape 200 de lei. Adică 95 în 48 de ore.

E ok, se putea și mai rău. Plus că am făcut și mai grave, de prost ce sunt. Chiar mi-a plăcut experiența, deși m-au luat un pic emoțiile când brațul lung al legii mi-a semnalizat să opresc respectuos pe margine, după care mi-a înmânat fițuica de achitat. Dar prima oară e tot timpul cu emoții, indiferent despre ce vorbim.

amendaLa cât mai puține.

foto featured

Arată și altora.


Damian Owner

Scriu din zori și până-n seară pentru blog, clienți și alte proiecte. Nu scriu grozav încă, dar promit s-o fac din ce în ce mai bine. În orice caz, scriu des.