05
Aug

Se cam face mișto de Schwarzenegger


Nu am fost niciodată băgat până peste urechi în filmele cu bătăi și bobârnace în care un singur musculos salvează lumea și cotonogește 30 de tipi într-o singură scenă de luptă, mușcă din frânghiile cu care-i legat de scaun în timp ce cu degetele de la picioare dezamorsează o bombă nucleară, dar de acolo îl știu pe Arnold. Nu mă întrebați în ce filme a jucat bătrânul, că nu știu să vă spun. Dar ce pot să vă spun e că îi stătea cu siguranță mai bine în filmele alea decât în reclamele de mai jos.

Jucând în ceva spoturi pentru un site de imobiliare din Australia, Schwarzenegger pare ca scos din context, în ciuda faimei de care se bucură. Parcă e o gorilă pusă într-un parc de joacă pentru copii, care încearcă să nu se miște prea brusc, să nu-i lovească. Cu alte cuvinte, e destul de stângaci omul. Te uiți la reclamele astea și aștepți să-i tragă un pumn cuiva, să dea un picior într-o masă, să spargă măcar un ou. Nu se întâmplă nimic, așa că rămâi dezamăgit.

Nu prea e ok ca un om care a muncit toată viața să-și facă un renume de bărbat puternic, dur și violent, să se apuce să joace în reclame din astea în care nu numai că rolul era mai potrivit pentru o femeie, dar se cam și face mișto de el, înfățișându-l mai degrabă ca o brută lipsită de inteligență decât ca o personalitate cinematografică.

Bine, înțeleg scenariul, știu că e el e ales cu un scop, doar că tot nu mi se pare în regulă.

Uitați-vă și voi la seria de spoturi de mai jos, să vă convingeți.

La final – bonus – am trântit-o și p-aia cu Van Damme. Nu numai pentru că e mult mai mișto, ci mai ales pentru că eu îi confund pe ăștia doi constant.

Și Van Damme cu Volvo.

Arată și altora.


Ads
Damian Owner

Scriu din zori și până-n seară pentru blog, clienți și alte proiecte. Nu scriu grozav încă, dar promit s-o fac din ce în ce mai bine. În orice caz, scriu des.