01
Sep

Ultima fiță a cuplurilor: cearta pe ”consumabilele horeca” (P)


În cuplu te cerți, toată lumea știe asta. Te cerți des, că altfel e plictisitor. Cât timp vă puteți spune lucruri dulci unul altuia, cât timp vă puteți îmbrățișa și mozoli? Nu prea mult. Uneori e nevoie și de cuvinte grele, mame pomenite, greșeli vechi reînviate și gesturi agresive. Motive de ceartă sunt multe. Mult prea multe să le înșir aici. Cele mai frecvente sunt desigur vasele nespălate, șosetele aruncate, statul prea mult pe calculator, dependența de jocurile video, ignorarea nevoilor ei de discuție și frica teribilă ce te cuprinde cu ea la volan.

Ei, dar din cauza consumabilelor horeca v-ați certat vreodată?

Nici nu știți ce-s alea, așa-i? Nu vă rușinați, la fel eram și eu. Vă luminez imediat.

Mă lăfăiam acum vreo 3 ani într-un ștrand timișorean. La vreo câțiva metri spre dreapta mea stăteau doi pe șezloange. Unul și una, îmbrățișând căldura soarelui și stropindu-se tacticos unul pe altul din când în când cu o sticlă tip pulverizator, folosită de oamenii normali pentru spălat geamuri.

N-am prins toată discuția, pentru că domnișoarele sumar îmbrăcate de la piscină cerșeau atenție din când în când, dar am auzit o parte din ea. Parafrazez, pentru că n-am memoria atât de ascuțită încât să-mi amintesc exact.

– Auzi, zice ea, tu știi ce-s alea consumabile horeca?

– Da, îs niște chestii pentru imprimantă.

– Alea se numesc altfel, tot consumabile, dar altfel.

– Ce ai mă? Dacă-ți spun că horeca-s pentru imprimantă, așa e. Ce crezi, că-s cretin?

– Da’ tu crezi că eu îs proastă, nu știu ce vorbesc? Așa ești tu tot timpul, încăpățânat ca un berbec!

– Nu știi ce vorbești…

Ultima lui replică mi-o amintesc clar, pentru că până și eu știam că niciodată nu-i spui unei femei că nu știe despre ce vorbește. Pur și simplu nu se face. Tipa s-a aruncat asupra lui cu o ploaie de cuvinte amestecate cu jigniri și amenințări atât de crunte încât îmi venea să mă duc să-l salvez până nu-l mânca cu tot cu slipul ăla feminin de pe el.

După vreo 5 minute și-au strâns catrafusele și s-au cărat, comentând unul la altul în timp ce ieșeau din ștrand.

Primul lucru pe care l-am căutat pe net când am ajuns acasă a fost ”consumabile horeca”, să nu care cumva să fiu prins vreodată cândva într-o asemenea discuție sinucigașă.

Undeva în google se zice așa: ”Termenul HORECA se refera la un sector din industria hoteliera si a serviciilor alimentare, in special a unitatilor care pregatesc si servesc alimente si bauturi. Termenul HORECA este o abreviere silabica a cuvintelor Hotel/Restaurant / Catering.”

Acum că v-ați iluminat și voi, trebuie să vă spun că, dacă vreți să vă convingeți de adevăr, găsiți consumabile horeca la Selgros. Chestia asta este bună și pentru aducerea aminte a ceea ce înseamnă cuvintele respective. Asociați-le cu Selgros și lucrurile devin clare: mâncare, băutură etc. Nicidecum imprimantă.

Auzi la el, imprimantă! Și-a meritat-o omul.

Selgros Cluj Napoca
Produse alimentare si nealimentare
Calea Someseni nr.8 Cluj Napoca,400388 , RO
Tel: 0264 503 000
Fax 0264 503 199

Imagine


 

Arată și altora.


Damian Owner

Scriu din zori și până-n seară pentru blog, clienți și alte proiecte. Nu scriu grozav încă, dar promit s-o fac din ce în ce mai bine. În orice caz, scriu des.