De câteva luni, o bat la cap constant. Haide și haide și haide. Ea nu și nu și nu. Eu: ”De ce nu vrei? Ce crezi că se întâmplă? E mai greu până înveți, după aia merge ca uns.”. Ea: ”Nu vreau mă, înțelege o dată! Am încercat și nu mi-a plăcut. Cel puțin nu cu tine, că mă tot bați la cap încontinuu!” Așa că am încetat cu insistențele, da’ madam tot nu scapă. O dată și o dată, tot o învăț eu să conducă. Sau mai exact, o reînvăț, că a învățat ea cândva, dar a uitat, din lipsă de practică. Nu a uitat însă să mă conducă pe mine. Practică asta în fiecare zi.

Din când în când, timid și cu vocea tremurând, îndrăznesc să mai pornesc discuția.
Hai să conduci, lumina ochilor mei, uite ce fain și cald e afară. E și noapte, nu-i nici dracu’ pe drum, poți să exersezi liniștită, îmi încerc eu norocul.
– Nu vreau mă, pleacă de aici. Tu n-auzi? La vară, zice, după ce-mi dau licența! Hai, la spălat vase cu tine!
Apoi când se înfoaie așa, tac ca melcu’, nu cumva să-mi dea mai multe vase de spălat sau alte treburi nedemne de gustul sau cheful meu de-a mă juca FIFA.
Bine, scumpa mea viitoare soțioară, nu te enerva, zic pașnic. Când ești tu pregătită! (ceea ce nu o să fie prea degrabă, bag de seamă).

Treaba nu e că nu ar vrea sau că nu-i place, numa’ că, sincer să fiu, nu are cine să o învețe. Eu n-am răbdare. Nu știu cine ar avea. Voi aveți? De aia nici nu mai vrea cu mine. Zice că o enervez, că urlu, că o fac să se agite, că nu se poate concentra, că din cauza mea bagă într-a treia când vrea să plece de pe loc. Dacă mă întrebați pe mine, nimic nu-i adevărat. Eu mă consider a fi foarte calm și manierat în exprimare. Mă rog, este evident un conflict de opinii aici.

Nu mă-nțelegeți greșit, mi-i dragă până la cer și-napoi de-o sută de ori, da’ când mă urc în dreapta cu ea la volan, simt nevoia să îmbrățișez o pernă uriașă, să iau ceva sedative și să mă lege cineva de scaun cum îi lega Mihai Viteazu pe turci de copaci.

Eu cred că femeile pot conduce la fel de bine ca bărbații, chiar mai preventiv și mai în siguranță. Ce au ele nevoie, însă, e mai mult tupeu și mai multă încredere în sine. Câteodată, nici nu știu de ce insist atât să se reapuce de condus. Destul că mă conduce pe mine toată ziua. Nici când sunt la volan, nu merg unde vreau eu. Tot unde zice ea. Îndată-îndată vine și nunta. Apoi de-abia acolo mă leg eu la cap unde nu mă doare. Se cam știe cine conduce căsniciile. Să mai spun aci? N-are rost.

Greu e Doamne, de convins o femeie. Mai ales când n-am dreptate.
Dreptul ei la replică îl găsiți aici.

[sursă imagine]

This Post Has One Comment

Lasă un răspuns

Damian Gicoveanu

Social Media

Angajează-mă

Close Menu