17
Noi

Capul plecat sabia să-l taie


În euforia provocată de rezultatele alegerilor de aseară m-a mai încercat un sentiment: furia. Furia și dorința de a-i vedea pedepsiți pe cei care au furat în draci, deși nu destul, la alegerile astea.

Mă refer aici la primarii care au sărit în altă barcă de frică sau momiți cu bani și care au ajutat la fraudarea alegerilor. Mă refer la toți ăia care s-au ocupat de turism electoral, prezentând interiorul secțiilor de votare bătrânilor care habar nu aveau cu cine votează. Mă refer la popii care s-au dedat satanei roșii și au îndemnat lumea care încă mai are încredere în ei să voteze cu ”drept-credinciosul” Muie Ponta.

Ca o paranteză, la începutul acestui articol de zilele trecute, îi lăudam pe oamenii bisericii de la mine din sat și pe consătenii mei implicați în politică pentru că au dat dovadă de coloană vertebrală. Țin să notez că îmi retrag cuvintele. Oamenii au fost îndemnați să voteze cu Ponta în biserică și turismul electoral n-a fost nici el absent. Rușine.

Continuând, mă refer la Ponta și la lingăii lui, care au turnat minciună peste minciună în campania asta și în ultimii doi ani de guvernare. Minciuni dovedite, minciuni spuse ca pentru oameni idioți, minciuni pe care nici măcar nu s-au mai obosit să le acopere, ci le-au aruncat la televizor și pe internet cum apucau, chiar dacă se contraziceau unii pe alții.

Corupția și hoția au primit ieri o lovitură dură. Acum sunt în genunchi și trebuie stârpite cât mai curând, cât sunt slabe, cât mai au încă sânge în gură. Să nu le mai lăsăm să se ridice. Au capul plecat, iar sabia justiției stă în mâini destul de capabile, îndrăznesc să cred, încât să-l reteze definitiv. Să nu mai fim nevoiți să ieșim cu zecile de mii în stradă pentru a atrage atenția unei țări întregi. Să nu mai câștigăm la limită împotriva corupției și hoției. Să nu!

Klause, te-am votat. Oamenii te-au votat. Dar mai mult au votat împotriva corupției și hoției. Asta înseamnă că responsabilitatea ta e să le ții în viață visul și să-l faci realitate. Societatea e cu ochii pe tine și nu vom ezita să ieșim în stradă și împotriva ta, la fel de abitir precum împotriva lui Ponta, dacă te apropii prea mult de partea întunecată a politicii.

foto

Arată și altora.


Damian Owner

Scriu din zori și până-n seară pentru blog, clienți și alte proiecte. Nu scriu grozav încă, dar promit s-o fac din ce în ce mai bine. În orice caz, scriu des.