03
Iun

CJX – alt proiect clujean de lăudat


După ce zilele trecute am discutat intens despre BaniCuSuflet, azi mi-am îndreptat atenția spre alt proiect cu iz ardelenesc demn de lăudat și promovat. CJX este o idee a comunității bloggerilor din Cluj, un proiect inițiat și luat în piept de Dan Ciulea și Gabriel Aldea, care și-au propus ca timp de o lună să facă ceva frumos pentru orașul lor. Au și pentru ce, no.

Pe scurt, cei doi bloggeri clujeni se vor încumeta într-o călătorie care va începe în 22 iunie și se va termina în 28 iulie și în care vor duce cu ei imaginea Clujului prin 16 orașe din 16 țări europene, promovând orașul ca destinație turistică și susținând candidatura acestuia la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

Cele 16 orașe care urmează să fie onorate cu vizita clujenilor sunt foste, actuale sau viitoare Capitale Culturale Europene, lucru foarte important, pentru că pe lângă promovarea Clujului, Dan și Gabriel vor încerca să și ”fure meserie”, pentru ca în 2021 să devenim și noi Capitală Culturală, așa cum se cuvine. Păi nu?

Azi e o zi specială pentru că numai ce s-a lansat site-ul oficial al acestei năzdrăvănii de proiect: cjx.ro. Aici, cei doi clujeni plecați peste mări și țări vor împărtăși cu cei rămași la vatră informații în timp real, ca-n epoca tehnologiei.

Iată ce ne promit ei că va ieși din acest drum:

”Intenționăm să ne întâlnim cu cei care au fost responsabili pentru candidatura orașului, producători culturali și artiști care au contribuit la programul cultural, cu reprezentanți ai primăriilor, presa locală și bloggeri. Vom discuta despre cum și-au pregătit candidatura, care au fost avantajele sau aspectele specifice care i-au ajutat la câștigarea titlului, cum s-a schimbat orașul și care a fost implicarea comunității în program. În această călătorie colectăm idei interesante din programul capitalelor trecute, pe care să le prezentăm clujenilor, ca mostre ale experienței unei Capitale Culturale Europene. Ne propunem ca dintre aceste idei, prin votul cititorilor noștri, să selectăm una sau mai multe idei de proiecte care să fie apoi adaptate la Cluj, ca un exercițiu de susținere și promovare – în mediul online european- a candidaturii orașului.” – cjx.ro.

Să ținem aproape, zic.

Drum bun și spor la scris.

Arată și altora.


Damian Owner

Scriu din zori și până-n seară pentru blog, clienți și alte proiecte. Nu scriu grozav încă, dar promit s-o fac din ce în ce mai bine. În orice caz, scriu des.