03
Noi
protest MAE

Mergi la vot. Ieși în stradă. Doar așa îi putem opri


N-am protestat nici pentru Roșia Montană, n-am țipat nici pentru uciderea sau protejarea câinilor maidanezi, nici pentru orice altceva. Cred că principalul motiv a fost faptul că nu-mi plac mulțimile, urăsc aglomerația și zgomotul puternic. De aia nu merg nici în cluburi. Aseară însă stăteam ca pe ace, împreună cu viitoarea soțioară, uitându-ne la mulțimile de oameni din diaspora de care Ponta și-a bătut joc.

Apoi s-a dat semnalul protestului din București, de la MAE, unde s-au adunat rapid câteva sute de oameni. A urmat, la scurt timp, protestul din Cluj, din fața Prefecturii, care s-a soldat cu încăierări, fiind nevoie de intervenția jandarmilor. Și aici nu cred să fi fost mai mult de 150 de oameni, dar vocile lor s-au făcut auzite.

”Mergem?”, m-a întrebat ea, pe la 11 jumate. N-am mers.

Însă merită să ieșim. Ponta merită. Dragnea merită. La fel toate lichelele de pe lângă ei. Merită să ieșim și să-i rostogolim din scaunele de pe care conduc țara asta și de unde nu fac nimic altceva decât să-și umple buzunarele.

Ieșirea în stradă trebuie să fie pentru solidaritate cu românii de dincolo, care nu au renunțat la ideea de a vota contra Ponta până când angajații premierului nu le-au închis ușa în nas. Dar mai mult decât atât, ieșirea în stradă trebuie să fie pentru noi, ăștia din țară. Pentru părinți, bunici, copii și nepoți. Pentru că ei, cei care au suferit ieri în stradă prin Munchen, Paris ori Londra, sunt românii care o duc ceva mai bine. Din punct de vedere financiar, evident, pentru că altfel nu-i deloc ușor să muncești prin țări străine.

Ieri, când am fost să votăm, pe la 12, cozile în Cluj nu erau cine știe ce de mari. Chiar și așa însă, din 3 urne la care puteam vota (toate în aceeași incintă), ne-au trimis de la unul la altul sub pretextul că ”domn’le, noi nu mai avem foi!”. Nu mai aveau foi la o coadă de maxim 10 oameni, la ora 12. După 10 minute de tergiversare și priviri tâmpe din partea angajaților, viitoarea soțioară l-a luat de mânecă pe președintele de secție și l-a făcut să ne dea declarațiile alea afurisite. Am votat și am plecat.

Dar noi am stat 10 minute, nu 7, 8 ori 9 ore, ca cei din străinătate.

N-am ieșit niciodată în stradă, dar pe 16 noiembrie, dacă lucrurile vor decurge la fel, noi vom fi în centrul Clujului. Sper doar să fim suficient de mulți încât să conteze. Și, scepticilor care veți spune că oricum nu contează, să știți că tot e ceva mai mult decât statul acasă și comentatul ironic pe net.

Aici e un grup pe care s-au înscris până acum, 3.11.2014, ora 10, mai bine de 13 mii de oameni. Mai avem 2 săptămâni pentru o mobilizare soră cu ’89. Și da, tot împotriva comunismului.

Mișcați-vă curul în turul 2 la vot, că ne fut ăștia de nici curul de pe scaun n-o să ni-l mai ridicăm fără dureri.

foto credit: Dragoș Asaftei

Arată și altora.


Damian Owner

Scriu din zori și până-n seară pentru blog, clienți și alte proiecte. Nu scriu grozav încă, dar promit s-o fac din ce în ce mai bine. În orice caz, scriu des.