De superstiții am mai scris. Sunt stupide și lipsite de orice noimă, iar dacă ai cât de puțin creier să gândești pentru tine, știi că pisica neagră care-ți taie calea nu-i decât o pisică neagră care-ți taie calea. Nicidecum nu vei cădea în următoarea groapă de pe stradă. Poate doar dacă te uiți pe sus după niscaiva meteoriți. În rest ești ok, crede-mă.

Pe lângă superstițiile astea delicioase însă, mai există și o mulțime de alte lucruri pe care le credem adevărate. De exemplu, știați că Marele Zid Chinezesc nu e vizibil din spațiu, în ciuda insistențelor profesorului de geografie? De ce ar fi? Pentru că e lung? Sau știați că taurii nu reacționează la culoarea roșie, ci la mișcare? De fapt, taurii nu disting culorile. Sau știți de fapt că așa zisele centuri de castitate (care chipurile protejau fetele virgine în antichitate) au fost inventate în secolul al XIX-lea cu scopul de a împiedica masturbarea excesivă?

Infograficul de mai jos explică puțin câteva lucruri valabile nu doar în România, ci peste tot. Multe dintre ele sunt de bun simț și sunt convins că le știați deja, altele sunt noutăți interesante. E bun de pierdut vremea dacă n-aveți ce face 10 minute.

Sfat: folosiți ”CTRL și +” pentru zoom, ca să le distingeți mai bine. Nu dați click pe imagine.

infografic_mituri

Infograficul de aici.

sursă foto

Lasă un răspuns

Damian Gicoveanu

Social Media

Angajează-mă

Close Menu