Niciodată nu m-a interesat politica, dar alegerile din anul ăsta m-au făcut extrem de atent la ceea ce se petrece în sfera asta. Având doar 23 de primăveri, nu am votat decât o singură dată – la prezidențialele trecute – fără să înțeleg prea multe din procesul respectiv.

Campania asta însă mi-a trezit interesul din două motive simple: mi-a dat un personaj pe care-l urăsc și doi oameni care, într-un fel sau altul, îmi dau ceea ce s-ar putea numi speranță. Mică și speriată. Dar e acolo, pâlpâie, se zbate și mă face să cred că – dacă nu iese Ponta – lucrurile se mai pot îndrepta în țara asta.

Simt că poate copiii mei vor trăi într-o țară unde DNA face și aplică legea, rărind tot mai mult rândurile vulturilor nesimțiți care se hrănesc hulpav din cadavrul României. Tocmai de aceea, cu ceva vreme în urmă, eu și viitoarea soțioară am început să aducem politica în discuție acasă, la Vatra Dornei. În familie, evident, că nu vrem să ni se dea în cap cu pungi roșii prin vecini. Pixurile alea îs ascuțite, cică.

Pe scurt, am reușit să obținem mărturii verbale că nu se va vota cu Ponta. Asta e partea bună. Partea proastă e că lumea nu prea are interes de vot. Dar și partea proastă are o parte bună: nu știu dacă știți, dar la sate oamenii mai obișnuiesc să se ia unii după alții, în special duminica, când se stă gură cască prin curte.

La orașe, despărțiți de pereți de beton și neștiind numele vecinilor, nu știi care unde merge. La sat însă e suficient să arunci o privire peste gard la vecini ca să-ți dai seama ce și cum crește în grădină. Unde mai pui că plictiseala scoate omul din casă, așa că sunt convins că și ai noștri vor merge la vot. Iar voturile lor, atât timp cât nu sunt pentru Ponta, nu mă interesează unde merg.

Ziceam mai demult, la începutul campaniei, că-l voi vota pe Iohannis. Nu m-am răzgândit de tot încă, dar Macovei și-a făcut încetișor loc în topul preferințelor, așa că sunt indecis. Pentru mine a contat foarte mult faptul că ”Macovei a făcut DNA”, eu fiind cu trup și suflet adeptul sloganului ”DNA Președinte!”.

Mă mai gândesc până duminică.

Oricum ar fi, noi ne-am făcut datoria de-a vorbi cu bunicii. Și nu pentru că ne-a învățat Macovei asta prin campania ei – apropo, Macovei, am avut ideea asta înainte ta, să știi! – ci pentru că simțim știm că Ponta președinte înseamnă un comunism modern la putere.

Vorbiți și voi cu bunicii voștri înainte s-o facă Antena 3.

Bonus: spoturi pe care sunt sigur că le-ați văzut, dar poate vreți să le revedeți.

foto

This Post Has One Comment

Lasă un răspuns

Damian Gicoveanu

Social Media

Angajează-mă

Close Menu