Am anunțat acest proiect încă din vara anului trecut, iar pagina de Facebook am început-o prin septembrie, dar iată că, într-un final, hailadorna.ro este online. A fost mult de muncă, iar asta s-a văzut în multitudinea de întârzieri pe care am avut-o. Ca să nu mai spun că munca noastră este îngreunată de distanță, dat fiind faptul că niciunul dintre cei trei oameni care am lucrat la lansarea site-ului nu locuim în Dorna, deși suntem dorneni.

Dar ne străduim pe cât putem să creștem proiectul, iar multitudinea de oameni care s-au oferit să ne ajute cu sugestii, parteneriate și alte tipuri de colaborări îmi dă speranțe mari de viitor.

Faptul că tot mai multă lume pare să devină interesată de acest proiect (ceea ce pe noi ne bucură nespus), m-a determinat să scriu acest articol în care să prezint un pic ideea Hai la Dorna, așa cum am modelat-o eu în mintea mea. Planul încă nu-i pe hârtie, tocmai pentru că mai strângem feedback.

Deci, să începem cu ce nu este hailadorna.ro:

Site de știri. Noi nu scriem știri despre Vatra Dornei, Suceava sau alte locuri din Bucovina. Nu relatăm întâmplări cotidiene din Țara Dornelor și nu putem să abordăm subiecte care n-au nici în clin nici în mânecă cu turismul. Am primit solicitări de acest gen, de aia țin să fac această precizare.

Un site unde veți găsi conținut negativ. Da, știu că moartea, sexul, accidentele, corupția, zăvoranca și becali sunt subiecte care atrag clickuri, dar nu ne interesează. Da, Țara Dornelor și Bucovina au și ele, ca orice regiune turistică din lume, neajunsuri. Nu pot fi toate roz, că altfel toată lumea s-ar muta în Bucovina. Dar nu scriem despre aspectele negative pentru că noi știm că poți să ai parte de o vacanță senzațională aici în pofida acelor neajunsuri.

Da, informăm corect turiștii și le oferim informații conforme cu realitatea. Da, infrastructura rutieră de pe Valea Bistriței Aurii nu-i foarte bună și asta se vede din multitudinea de poze pe care le postăm de acolo. Nu ne convine nici nouă, localnicilor, și nu le convine nici turiștilor. Îți vei sparge însă mașina în gropi? Nici pe departe, așa că haideți să nu mai exagerăm. Ne concentrăm pe aspectele pozitive ale zonei, pe frumusețile sale naturale, pe oamenii extraordinari de acolo și pe obiectivele sau activitățile turistice. Asta vei găsi la noi pe site.

Un portal pentru reclame cu tentă politică. Da, luăm interviuri primarilor din zonă și altor persoane publice care au legătură într-un fel sau altul cu politica, printre altele. Nu vă vom spune însă niciodată cu cine să votați, pentru că nu ne pricepem. Tot ce vă transmitem prin gura politicienilor dorneni va fi legat strict de turism și de comunitate. Vrei să-ți faci campanie electorală la noi pe site? Nu, mulțumim.

Acum, ce este hailadorna.ro:

Un blog. Țara Dornelor în special duce lipsă de un blog scris de oameni îndrăgostiți de zonă. Pentru Bucovina există deja câteva, chiar frumoase. O să încercăm și noi să ne alăturăm lor într-un efort de a promova această zonă care, credem noi, e prea puțin cunoscută.

O comunitate. Încă dinainte de lansarea paginii de Facebook am cerut feedback pe această idee de la circa 150 de oameni. Încă am răspunsurile lor. Înainte și după lansarea site-ului, am început să contactez lumea care cred eu că, într-un fel sau altul, ar putea să contribuie pe site într-un mod util. Comunitatea de pe Facebook a crescut rapid și frumos, așa că e timpul să creștem și numărul celor care contribuie cu texte și fotografii pe site.

Toate acestea pentru că nu vreau să fim doi-trei care scriem, pentru că e imposibil de acoperit toate frumusețile și experiențele de care poți să ai parte în zona noastră în acest mod. Cu cât suntem mai mulți colaboratori, cu atât vom crește mai frumos, zic eu. Deocamdată, însă, provocarea e să găsim oameni dispuși să-și rupă din timpul lor pentru a face voluntariat, dar fiind faptul că site-ul e susținut deocamdată cu bani din casă.

Un portal diferit de promovare pentru furnizorii de servicii turistice. Personal, cred că modul în care site-urile dedicate prezintă unitățile de cazare e un pic răsuflat, mai ales atunci când vine vorba despre Țara Dornelor. E nevoie de o abordare nouă și noi avem ceva diferit în minte. Vom aduce ceva nou care să meargă dincolo de simpla postare a unor prețuri și poze prost făcute cu telefonul care prezintă pensiunile din zonă. Lucrăm la asta și, deși am primit deja propuneri de promovare, îi rugăm pe cei interesați să mai aibă răbdare cu noi câteva luni. Va ieși ceva frumos, credem noi.

Între timp, ajutați-ne.

Intrați pe site, comentați la articole, contactați-ne și spuneți-ne părerile voastre, dați-ne informații despre activitățile voastre, haideți să vorbim despre parteneriate media, contribuiți cu materiale pe site, distribuiți articolele. Posibilitățile sunt nelimitate pentru cei care îndrăgesc Țara Dornelor și Bucovina. 

Lasă un răspuns

Damian Gicoveanu

Social Media

Angajează-mă

Close Menu