Sigur cunoașteți pagina de Facebook Ai parcat ca un bou, acolo unde cetățenii onorabili și cu multă considerație la adresa compatrioților lor pietoni surprind în imagini încercările nereușite ale unora de a parca mașina regulamentar. Regulamentar, însemnând între două linii albe. Neregulamentar, oriunde vrea mușchiu’ lui de șofer autohton.

Au peste 20.000 de fani pe pagină, ceea ce le oferă o oarecare notorietate. Dar ce s-au gândit oamenii? Hai să ne facem și mai cunoscuți. Inițiativa lor am descoperit-o azi pe blogul lui Dan Ciulea. Puteți citi articolul aici. Face niște observații foarte pertinente, pe care se întâmplă ca eu să le simpatizez foarte mult.

Deci, vă spuneam de ceea ce s-au gândit cei de la Ai parcat ca un bou. După cum vedeți în imagine – pe care am luat-o tot din postarea lui Dan Ciulea, sper să mă ierte dumnealui – oamenii au crezut că e inspirat să tipărească stickere de hârtie pe care să le lipească pe oglinzile șoferilor.

Iar în elevata lor exprimare, le explică la boi și faptul că stickerele vor fi greu de dezlipit, să nu cumva să creadă ei că au scăpat așa ușor. Iar mai jos, desigur, nelipsita insultă la adresa femeii, pe care o compară, normal, cu o vacă. Știți voi, pentru eventualitatea în care șoferul era de fapt femeie. Semnătura oricărui misogin și bădăran sadea.

Ce m-a uimit și mai mult a fost faptul că ulterior am intrat pe pagina lor de FB, iar oamenii acolo au făcut chiar și un album în care oferă stickerul respectiv tuturor celor care doresc să îl descarce. Pogorându-mi privirea ceva mai jos, uimirea mea a crescut la fel ca Rusia, care numa’ ce și-a alipit Crimeea. Ca o veritabilă turmă de boi, oamenii urmează și îmbrățișează această idee strălucită. Ba găsești chiar și instrucțiuni de folosire.

La o altă sursă, poza are deja peste 3000 de distribuiri, iar turma de boi se îngroașă. Curând se vor aduna în grupuri conspirative care vor lua legea în propriile mâini și vor linșa mașinile pe stradă.

Prima dată când am intrat pe pagina lor, m-am distrat. Recunosc. Nu am dat like însă, pentru că nu am simțit nevoia să îi urmăresc constant. Acum sunt sigur că nu vreau să îi urmăresc deloc. După cum foarte bine zice Dan Ciulea, ”De când ești tu, omul de rând, detectiv, judecător și călău?”. Am încheiat citatul.

Nu ai tu dreptul să distrugi proprietatea omului, indiferent de greșeala pe care a făcut-o. De ce zic asta? Pentru că într-o zi, aici la Cluj, un tip cu un Opel accelera disperat pe lângă mine. Mă depășește și parchează direct pe trecerea de pietoni lângă un spital de maternitate. Omul se dă grăbit jos, fuge în dreapta, își ia de mână soția însărcinată și o conduce înăuntru, lăsând mașina acolo unde a putut. Cum ar fi fost ca omul să se întoarcă după câteva minute și să își dea seama că tre’ să-și curețe sau chiar să schimbe oglinda, pentru că un BOU i-a lipit aia pe ea?

Sunt de acord că da, ceva trebuie făcut pentru ca oamenii să nu mai parcheze ca nesimțiții, că sunt destui cei care o fac. Ceva, dar nu asta. Și cu siguranță, nu cu limbajul acesta de cioban venit de la muls vacile.

Spuneți-mi voi, cu ce sunt mai buni cei care lipesc decât cei care parchează?

This Post Has 7 Comments

  1. Este părerea ta personală și o respect. Asta nu înseamnă că nu greșești în totalitate. Stickerele respective sunt foarte greu de îndepărtat și riști să o zgârii sau chiar să fii nevoit să o înlocuiești. Sau chiar asta este satisfacția celor ca tine, care nu au nicio problemă cu lipirea acestor stickere? Ce zici de limbaj atunci? Ești ok cu faptul că se referă la femei drept vaci? Dacă soția/mama/fiica/sora ta ar fi ținta unor astfel de atacuri? Cum ar fi atunci?

  2. Ha,ha! Cine a zis ca le distruge? Doar nu-i rupe nimeni oglinda :)) I-o tuneaza 😛

  3. În acest caz, suni la poliție. Faci reclamație. Îți faci datoria de cetățean. De acolo, este treaba poliției. Tu nu ești nici Batman, nici tipul din Arrow. Nu ești justițiar. Ești un om de rând, care nu are dreptul să distrugă proprietăți private pentru că altcineva este imbecil. Așa am ajuns unde suntem acum. Pentru că dacă alții fură, furăm și noi. Ce, suntem mai proști? Dacă alții fac tâmpenii, le arătăm noi, facem și noi tâmpenii. Așa, în loc ca cei imbecili să se schimbe, le îngroșăm și noi rândurile.

  4. … pentru ca in doua seri, la rand, din cauza zevzecilor care aduc masini din Germanica si le lasa pe aleea din fata blocului (nu statea niciunul sa nasca), ambulanta nu a putut intra.

  5. Pentru că într-o zi, aci la Cluj, un tip cu un Opel accelera disperat pe lângă mine. Mă depășește și parchează direct pe trecerea de pietoni lângă un spital de maternitate. Omul se dă grăbit jos, fuge în dreapta, își ia de mână soția însărcinată și o conduce înăuntru, lăsând mașina acolo unde a putut. Cum ar fi fost ca omul să se întoarcă după câteva minute și să își dea seama că tre’ să-și curețe sau chiar să schimbe oglinda, pentru că un BOU i-a lipit aia pe ea? ….

    FRATE MA LASI CU UN SINGUR EXEMPLU?!? … uita-te mai bine in jurul tau!

    1. Mă uit în jurul meu, frate Anonim, și pentru fiecare imbecil care parchează pe două locuri văd un alt imbecil care îi lipește ceva pe oglindă și distruge proprietăți în public. Nici unul nu-i mai bun decât celălalt.

Lasă un răspuns

Damian Gicoveanu

Social Media

Angajează-mă

Close Menu